Objevte sílu tradiční japonské matchy! Tento jemně mletý zelený čaj je bohatý na antioxidanty, podporuje soustředění, dodává energii a přirozeně povzbuzuje metabolismus. Díky pěstování ve stínu si uchovává intenzivní zelenou barvu a lahodnou, jemně nasládlou chuť s lehkými travnatými tóny.
Matcha je speciální forma zeleného čaje, která se získává z nejkvalitnějších čajových listů. Ty se ručně sbírají a pak se rozemelou na ultra jemný prášek. Konzumace Matcha čaje podporuje energii a fyzickou aktivitu, zlepšuje koncentraci a mozkové funkce. Také pomáhá posilovat imunitní systém a je bohatá na antioxidanty. Přináší povzbuzení a je významnou součástí zdravého životního stylu.
Jak připravit Matcha A jako tradiční japonský čaj:
- do šálku nebo mističky nasypeme cca 1-2g prášku (1-2 bambusové lžičky nebo zhruba čtvrtinu malé kávové lžičky).
- Matchu zalijeme 0.5 – 0.7 dcl ohřáté vody, jejíž teplota by měla být v rozmezí 70 – 80 °C.
- Postupně rozmícháváme bambusovou metličkou pohybem ve tvaru „W“ nebo „M“ dokud nenašleháme hustou pěnu.
Tip: po nějaké době kdy Matcha zchladne do optimální teploty určené k pití přidáme jednu lžičku medu a necháme jej rozpustit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.